Baconmuffins med basilika och tomat
12 muffins:
140 gram strimlat bacon
3 dl sojamjöl
2 dl siktat dinkelmjöl
3/4 dl havrekli
1 dl linfrö
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 uppvispade ägg
11/2 dl vatten
11/2 dl yoghurt
1 dl rapsolja
2 dl hackade soltorkade tomater
1 kruka hackad färsk basilika
1 dl grovt riven parmesan
12 strimlor soltorkad tomat
Värm ugnen till 200 grader. Fräs baconen och låt den rinna av på hushållspapper. Blanda samman mjöl, kli, linfrö, bakpulver och salt. Blanda ägg, vatten, yoghurt och olja. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten och sedan tomater, basilika, parmesan och bacon. Fördela smeten i tolv muffinsformar. Dekorera med soltorkad tomat. Grädda i 30 minuter på nedersta falsen.