Denna spännande variant av chokladbrownie innehåller inget smör, inget strösocker, inget vetemjöl. Den innehåller även en hemlig ingrediens -avokado!
Chokladbrownie med avocado
10 st små bitar
1 mogen avocado
1 dl mörk choklad
1 dl stevia strö
1 stort ägg
1/2 tsk vaniljpulver
ca 1 dl sojamjöl
2 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
1,5 msk raps-, kokos- eller avocadoolja
1/2 dl hackad choklad och hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen i vattenbad. Mosa avocadon och tillsätt den smälta chokladen. Rör, tillsätt stevia strö och blanda till en jämn smet. Knäck i ägget och ha i vaniljpulver. Blanda noga, för att sedan ha i mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör runt, se till att allt blandas samman. Blanda i oljan, den hackade chokladen och de hackade nötterna. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd form och in i ugnen i ca 25-30 minuter.
Använd provsticka.
Servera gärna med en klick grädde, turkisk yoghurt eller kesella.