En spännande rätt som ger ett exklusivt intryck.
Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad
(4 personer)
4 kycklingfiléer
salt och svartpeppar
50 g färskost med vitlök och örter
½ kruka färsk salvia
tandpetare
1 msk smör eller olivolja
rivet citronskal och saft från ½ citron
Medelhavssallad:
1 squash
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
50 g ruccola
rivet skal och saft från ½ citron
½ kruka salvia
25 g rostade pinjenötter
Sätt ugnen på 200 °C. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta, ca 1 cm. Strö på salt och peppar. Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över. Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter. Lägg rullarna på en ugnsplåt. Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Skär squash och aubergine i skivor på längden. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash- och aubergineskivorna i någon minut på varje sida. Strö på salt, peppar och hackad vitlök. Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över. Toppa med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.